IT-aanbod

Volgens ons wordt de meerwaarde van een IT-aanbod in de levensverzekeringssector voornamelijk bepaald door drie factoren: bruikbaarheid, efficiëntie en aanpassingsvermogen. Om die principes waar te maken, hebben we naadloos geïntegreerde front- en backofficesystemen met digitale end-to-end processen en gebruikersvriendelijke applicaties ontwikkeld om onze partners instrumenten aan te bieden waarmee ze hun bedrijfs- en klantenervaring kunnen verbeteren.

De allernieuwste IT-systemen

“FILOS”, het eigen systeem van FWU is een van de meest geavanceerde frontoffice-oplossingen op de levensverzekeringsmarkt. FILOS biedt onze distributiepartners niet alleen een efficiënt platform om polissen uit te geven en te beheren, het brengt ook belangrijke tools zoals modelberekeningen, voorbeelden van polissen en portefeuillebeheerfuncties samen in één compacte, gebruiksvriendelijke tool. Met naadloos geïntegreerde real time verzekering en de invoering van de eSignature op tablets, maakt FILOS het mogelijk om in real time binnen enkele minuten een levensverzekeringspolis volledig papierloos uit te geven bij het verkooppunt. Om de bruikbaarheid en de gebruikerservaring voor onze distributiepartners bij het verkooppunt te verbeteren, is FILOS ook uitgerust met multi-channelfuncties voor gebruik op mobiele toestellen. Het systeem is uiteraard beschikbaar in verschillende talen, zoals Arabisch, Engels, Italiaans en Frans, en biedt verschillende kalenders aan, zoals de Gregoriaanse en de islamitische kalender.

Door de klantenervaring als dusdanig te verbeteren en de tijd voor de uitgifte van polissen drastisch te verlagen, maakt FILOS niet louter voor FWU een groot verschil, maar maakt het ook een verschil als onderscheidend verkoopargument door onze distributiepartners.

Efficiëntie via naadloze integratie

De digitale end-to-end processen die worden verschaft door de naadloze integratie van FILOS in onze backofficesystemen verlagen niet alleen de uitgiftetijd voor onze distributiepartners en hun eindklanten, ze verhogen ook de kwaliteit van de gegevens tijdens het verkoopproces en schroeven de administratieve en operationele kosten aanzienlijk terug. Als gevolg daarvan kunnen wij polissen veel efficiënter beheren dan onze concurrenten.

Samen met de lage systeemonderhoudskosten is FILOS dus een belangrijke factor voor efficiëntie voor ons en onze distributiepartners.

Contact

FWU Life Insurance Lux S.A.
4a, rue Albert Borschette
L-1246 Luxembourg
 
Téléphone : +352 (0) 26494-200
Fax: +352 (0) 26494-300
 
E-mail: info@fwulife.be