Een door technologie aangedreven beleggingsbenadering

Via FWU Invest S.A. biedt FWU u als onze klant op maat gesneden vermogensbeheeroplossingen die doorgaans enkel beschikbaar zijn voor grote beleggers. Een extra voordeel is dat het Luxemburgse reglementaire kader toegang verschaft tot een relatief gesproken groter beleggingsuniversum dan wat gebruikelijk is in andere Europese beleggingssectoren. Om uitstekende resultaten te behalen voor zijn klanten, hanteert FWU Invest een kwantitatief proces om de best presterende fondsen over de hele wereld te selecteren.

Kwantitatief model-benadering

Ondanks de aanhoudende digitaliseringsgolf wordt de beleggingssector nog steeds aangedreven door menselijke voorkeur. Wij geloven echter in beleggingsbeslissingen op basis van objectieve beleggingscriteria: beleggingsbeslissingen op basis van cijfers.

Om dergelijke op cijfers gebaseerde, objectieve beleggingsprocessen aan te bieden, doen wij een beroep op een zogenaamde kwantitatief model-benadering en onze vertrouwde partners in de hightech vermogensbeheersector. Onze partners, toonaangevende providers van deep-dataverwerking, hebben voor ons algoritmes ontwikkeld die niet alleen de markt 24/7 observeren, maar ook marktwijzigingen in real time kunnen zien en analyseren, en dus markttrends kunnen herkennen en ervan profiteren.

De resulterende beleggingsbeslissingen worden volledig door gegevens aangestuurd, waardoor objectiviteit wordt gecreëerd in een door menselijke voorkeur gedreven markt - want algoritmes liegen niet.

Focus op de klant

Bij FWU geloven wij dat wij bij alles wat we doen op de klant moeten focussen, en dat geldt ook voor onze beleggingsbenadering. De mix van beleggingsstrategieën die wij aanbieden is zorgvuldig ontworpen om aan verschillende beleggingsvoorkeuren te voldoen, van regionale criteria tot duurzame beleggingen, daarbij gebruikmakend van verschillende beleggingsstijlen.

De eerste stap in ons beleggingsproces is een grondige analyse van de persoonlijke risicobereidheid van de klant door de beleggingsvoorkeuren, -doelstellingen en -wensen van de klant te identificeren. Dit beleggingsprofiel vormt dan weer het vertrekpunt voor de zogenaamde vermogenscluster: afhankelijk van de voorkeuren van de klant genereren wij een vermogensmix die perfect overeenstemt met het respectieve beleggingsprofiel en ons tegelijkertijd in staat stelt om het beleggingsrisico accuraat te beheren.

Op basis hiervan kunnen wij het risico beheren gedurende de volledige looptijd van uw contract, wat u de mogelijkheid biedt om te profiteren van kansen op de markt en uw belegging veilig te stellen.

Contact

FWU Life Insurance Lux S.A.
4a, rue Albert Borschette
L-1246 Luxembourg
 
Téléphone : +352 (0) 26494-200
Fax: +352 (0) 26494-300
 
E-mail: info@fwulife.be