PRIVACYVERKLARING

1. Verwerkingsverantwoordelijke

Hieronder informeren wij, FWU Group; Boschetsrieder Straße 67, D – 81379 München; (FWU AG, FWU Life Insurance Lux S.A., FWU Life Insurance Austria AG, FWU Invest S.A.; zoals van toepassing volgens afdruk), hierna te noemen ‘FWU’, ‘wij’, ‘ons’ en ‘onze’, u over de verwerking van uw persoonsgegevens in verband met het gebruik van onze websites:

Mocht u vragen hebben met betrekking tot gegevensbescherming in verband met onze website of de op de website aangeboden diensten, neemt u dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming / het Ondersteuningsteam voor gegevensbescherming:

2. Toepassingsgebied, doeleinden en rechtsgrondslag van de verwerking van persoonsgegevens

We verzamelen en gebruiken rechtstreeks van onze gebruikers of van andere bronnen (zoals hieronder aangegeven) verkregen persoonsgegevens in de volgende situaties:

2.1. Beschikbaarstelling van de website en aanmaak van logbestanden

Telkens wanneer een gebruiker toegang krijgt tot onze website, slaat ons systeem automatisch gegevens en informatie van het aanvragende computersysteem op. In dit verband worden de volgende gegevens (‘technische gegevens’) verzameld:

  • Informatie over browsertype en -versie
  • Het besturingssysteem van de gebruiker
  • De internetaanbieder van de gebruiker
  • Het IP-adres van de gebruiker
  • Datum en tijd van toegang
  • Websites vanaf welke het systeem van de gebruiker toegang heeft tot onze website
  • Websites die worden geopend door het systeem van de gebruiker via onze website

De gegevens worden in de logbestanden van ons systeem opgeslagen. Deze gegevens worden niet samen met overige persoonsgegevens van de gebruiker opgeslagen.

In dit verband verzamelen en gebruiken we deze technische gegevens voor doeleinden die betrekking hebben op (netwerk)beveiliging (d.w.z. het vermogen om cyberaanvallen tegen te gaan), marketing, een beter inzicht in de behoeften van onze gebruikers, de voortdurende verbetering van onze website en de goede levering van de website aan de computer van de respectieve gebruiker.

Het doeleinde van de opslag in logbestanden is om de werking en bruikbaarheid van de website te garanderen. Verder gebruiken we de gegevens om de website te optimaliseren en om de beveiliging van onze IT-systemen te waarborgen. In dit verband worden de gegevens niet geanalyseerd voor enige marketingdoeleinden.

De rechtsgrondslag voor de tijdelijke opslag van de gegevens en van de logbestanden is art. 6 (1) f AVG.

2.1.1. Gebruik van cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn tekstbestanden die worden opgeslagen in de webbrowser of door de webbrowser op het computersysteem van de gebruiker. Wanneer een gebruiker een website opent, kan een cookie worden opgeslagen op het besturingssysteem van de gebruiker. Dit cookie bevat een specifieke tekenreeks die de unieke identificatie van de browser mogelijk maakt wanneer de website nogmaals wordt geopend.

Cookies worden op de computer van de gebruiker opgeslagen, vanaf welke computer deze naar ons worden doorgestuurd. U als gebruiker heeft volledige controle over het gebruik van cookies. U kunt de doorgifte van cookies uitschakelen door de instellingen van uw webbrowser te wijzigen. Eerder opgeslagen cookies kunnen worden verwijderd wanneer u maar wilt. Dit kan zelfs automatisch plaatsvinden. Als cookies voor onze website zijn uitgeschakeld, kunt u mogelijk niet meer volledig gebruik maken van alle functies van de website.

Raadpleeg voor meer informatie over de door ons gebruikte cookies ons Cookie- en trackingbeleid.

2.1.2. Trackingtools

Onze website maakt gebruik van trackingtools. Trackingtools worden gebruikt om de efficiëntie van onze website te verhogen.

Raadpleeg voor meer informatie over de door ons gebruikte afzonderlijke tools ons Cookie- en trackingbeleid.

2.1.3. Socialemediaplug-ins

Op onze website maken we gebruik van socialemediaplug-ins in de vorm van een ‘twee-klik oplossing’. Met de twee-klik oplossing worden uw gegevens alleen doorgestuurd naar de respectieve sociale media.

Het gebruik van de plug-ins op onze website is gebaseerd op onze gerechtvaardigde belangen in verband met marketingdoeleinden (art. 6 (1) f AVG).

Raadpleeg voor meer informatie over de afzonderlijke plug-ins ook ons Cookie- en trackingbeleid.

2.2. Gebruik van de op onze website aangeboden diensten

We bieden op onze website diverse verschillende diensten en applicaties aan. Om deze weer te geven, moeten we persoonsgegevens van de gebruiker of van onze klant verzamelen en verwerken.

2.2.1. Nieuwsbrief

U kunt zich voor een gratis nieuwsbrief aanmelden op onze website. De gegevens die u invoert in het dialoogvenster wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, worden naar ons verstuurt en door ons verwerkt:

  • Voornaam, achternaam
  • E-mailadres
  • Postcode
  • Telefoonnummer

Daarnaast worden de volgende gegevens tijdens de aanmelding verzameld:

  • IP-adres van de aanvragende computer
  • Datum en tijd van registratie

Tijdens het aanmeldingsproces wordt uw toestemming voor de verwerking van de gegevens verkregen en wordt verwezen naar dit Privacybeleid.

In verband met de gegevensverwerking voor de verzending van nieuwsbrieven worden geen gegevens naar derden doorgestuurd. De gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de verzending van de nieuwsbrief.

We verwerken uw gegevens in verband met de nieuwsbrief om u nieuws te kunnen sturen om u op de hoogte te houden van interessante onderwerpen van FWU Group. Verder verwerken en gebruiken we het ingevoerde e-mailadres om u gepersonaliseerde aanbiedingen in verband met de nieuwsbrief te sturen.

Als u via een koppeling in de nieuwsbrief wordt doorgeleid naar onze webpagina's, wordt u ook geacht uw toestemming te hebben gegeven voor de verwerking en het gebruik door ons van uw IP-adres, locatiegegevens, web beacons of vergelijkbare technologieën om te controleren of de aan u gestuurde aanbiedingen in overeenstemming zijn met uw vereisten.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van gegevens na de aanmelding voor de nieuwsbrief door de gebruiker met de toestemming van de gebruiker is art. 6 (1) a AVG.

2.2.2. Statistische analyses

Mogelijk worden uw gegevens geanalyseerd om de voorkeuren van onze leden te beoordelen (‘statistische analyse’) in een datawarehouse ten behoeve van op interesses gerichte marketing, een gepersonaliseerde benadering en de voortdurende optimalisatie van ons bedrijfsproces. De doelstelling van deze verwerking is een beter inzicht te krijgen in wat onze klanten van ons verwachten en in staat te zijn u een communicatie op maat te bieden. Verder helpen deze analyses ons op het gebied van fraudedetectie, controle en waarborging van beveiliging; op deze manier gaan wij over tot deze verwerking om onze gerechtvaardigde belangen te beschermen (art. 6 (1) f AVG).

2.2.3. Klantportal

U kunt op onze website inloggen op onze klantportal. Om in te loggen heeft u een door ons aan u verstrekte gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Wanneer u bent ingelogd op de klantportal, kunt u uw mastergegevens, uw contactgegevens en uw bankrekeninggegevens wijzigen.

Het doel van deze verwerking is om het voor u gemakkelijker te maken om de door ons over u verzamelde persoonsgegevens te bekijken en ons te informeren over wijzigingen, zoals een adreswijziging in geval van een verhuizing.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens in verband met de klantportal bestaat uit onze gerechtvaardigde belangen (art. 6 (1) f AVG) om een efficiënt gegevenscommunicatiesysteem voor onze klanten te garanderen.

Raadpleeg voor meer informatie over de klantportal uw verzekeringspolis.

2.2.4. Een adviseur vinden

U kunt ons op onze website uw postcode geven. We verwerken uw postcode om u de contactgegevens te kunnen verstrekken van een adviseur die u kan helpen bij verdere vragen met betrekking tot door ons geleverde diensten.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw postcode om u de contactgegevens van een adviseur te geven, is ons gerechtvaardigde belang (art. 6 (1) f AVG) om een uitstekende en efficiënte klantenservice te garanderen.

2.2.5. Verzoek om u terug te bellen

U kunt ons op onze website uw contactgegevens geven, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en postcode, om ons te vragen u terug te bellen.

We verwerken uw gegevens om precontractuele redenen, teneinde te voldoen aan uw overeenkomst (art. 6 (1) b AVG), alsook om onze gerechtvaardigde belangen te beschermen, zoals het bieden van een efficiënte klantenservice (art. 6 (1) f AVG).

2.2.6. Een brochure aanvragen

U kunt ons op onze website uw e-mailadres geven om een brochure aan te vragen. We verwerken uw e-mailadres om u de brochure die u heeft aangevraagd, toe te sturen.

De rechtsgrondslag voor deze verwerking is het beschermen van onze gerechtvaardigde belangen zoals direct marketing (art. 6 (1) a AVG).

2.2.7. Voor ons werken

U kunt ons op onze website uw contactgegevens geven, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en provincie, om te informeren of u voor ons kunt komen werken als adviseur. We verwerken uw gegevens om contact met u op te nemen.

De rechtsgrondslag voor deze verwerking van uw gegevens bestaat uit precontractuele redenen (art. 6 (1) b AVG).

2.2.8. Sales Information System (SIS)

Makelaars kunnen op onze website inloggen op het Sales Information System. Om in te loggen heeft u een door ons aan u verstrekte gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Wanneer u bent ingelogd op het Sales Information System, kunt u de gegevens over door u afgesloten overeenkomsten inzien.

Het doel van deze verwerking is om het voor u gemakkelijker te maken om een overzicht te krijgen van uw werk en de afgesloten overeenkomsten.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens in verband met het Sales Information System bestaat uit contractuele doeleinden (art. 6 (1) b AVG) alsook onze gerechtvaardigde belangen (art. 6 (1) f AVG) om efficiënte arbeidsvoorwaarden te kunnen waarborgen.

2.3. Onze gerechtvaardigde belangen bij de verwerking van persoonsgegevens

Indien art. 6 (1) f AVG de rechtsgrondslag voor de verwerking vertegenwoordigt, omvatten onze gerechtvaardigde belangen, naast de hierboven genoemde doeleinden, de volgende punten:

  • Bescherming van de onderneming tegen materiële en niet-materiële schade
  • Professionalisering van onze diensten
  • Kostenoptimalisatie (beheer en minimalisering)

2.4. Overige verwerkingsverplichtingen

Indien we daartoe van rechtswege verplicht zijn, kunne we persoonsgegevens bijvoorbeeld ook verwerken om te voldoen aan verplichtingen inzake bewaring ingevolge het handels- of belastingrecht of om te voldoen aan de vereisten krachtens sociaalverzekeringsrecht. Raadpleeg voor meer informatie over bewaartermijnen ‘Duur van de gegevensverwerking’.

2.5. Verplichting om persoonsgegevens te specificeren

Met het oog op de dwingende wettelijke of contractuele vereisten hebben we de verplichte velden die in het dialoogvenster op onze website moeten worden ingevuld, aangegeven zodat we de door u gevraagde overeenkomst of dienst kunnen uitvoeren.

3. Duur van de gegevensverwerking

Uw persoonsgegevens worden verwijderd zodra deze niet meer nodig zijn voor voornoemde doeleinden. Persoonsgegevens kunnen worden bewaard gedurende de periode waarin vorderingen kunnen worden ingesteld tegen FWU Group (verjaringstermijn van drie tot dertig jaar). Daarnaast worden de persoonsgegevens opgeslagen indien en voor zover FWU Group daartoe verplicht is overeenkomstig de wet. De verplichtingen om bewijzen te overleggen alsook de verplichtingen in verband met bewaring worden onder meer beheerst door het Handelswetboek, het Belastingwetboek en de Wet inzake de bestrijding van het witwassen van geld.

4. Recht van bezwaar (art. 21 AVG)

U heeft het recht om op elk gewenst moment bezwaar te maken, op gronden die verband houden met uw eigen situatie, tegen de verwerking van persoonsgegevens die op u betrekking hebben waarbij de verwerking is gebaseerd op punt (e) of (f) van artikel 6 (1) AVG, inclusief profilering gebaseerd op deze bepalingen.

De verwerkingsverantwoordelijke zal de persoonsgegevens niet langer verwerken tenzij deze dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking kan aantonen die zwaarder wegen dan de belangen, rechten en vrijheden van de betrokkene of tenzij de verwerking plaatsvindt voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering.

Indien persoonsgegevens worden verwerkt voor direct marketingdoeleinden, heeft u het recht om op elk gewenst moment bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens die op u betrekking hebben ten behoeve van deze marketing, inclusief profilering voor zover dat verband houdt met deze direct marketing.

Als u bezwaar maakt tegen verwerking voor direct marketingdoeleinden, zullen de persoonsgegevens niet langer worden verwerkt voor deze doeleinden.

In het kader van het gebruik van diensten van de informatiemaatschappij, en niettegenstaande Richtlijn 2002/58/EG, kunt u uw recht van bezwaar door geautomatiseerde middelen uitoefenen met behulp van technische specificaties.

5. Doorgifte van persoonsgegevens aan derden

Om in staat te zijn u onze producten en diensten aan te bieden op basis van onze contractuele verplichtingen of met inachtneming van onze gerechtvaardigde belangen, moeten we uw persoonsgegevens mogelijk doorgeven aan derden binnen of buiten FWU Group. Deze ontvangers kunnen als volgt worden ingedeeld:

  • Dienstverlening
  • Marketing
  • IT

In dit verband kunnen persoonsgegevens worden doorgestuurd naar derde landen of internationale organisaties. Voor de bescherming van u en van uw persoonsgegevens is deze gegevensoverdracht onderworpen aan passende veiligheidsvoorzieningen ingevolge en in overeenstemming met de wettelijke vereisten (met name toepassing van EU-modelcontractbepalingen), of heeft de Europese Commissie een passend besluit verstrekt (art. 45 AVG).

Raadpleeg voor informatie over EU-modelcontractbepalingen [http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:039:0005:0018:NL:PDF]. De Europese Commissie publiceert haar besluiten waarbij het beschermingsniveau passend wordt verklaard onder [https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en#dataprotectionincountriesoutsidetheeu].

Als u een kopie wilt aanvragen van de toegepaste beveiligingsmaatregelen, neemt u dan contact op met de hierboven (1. Verwerkingsverantwoordelijke) genoemde functionaris voor gegevensbescherming / het Ondersteuningsteam voor gegevensbescherming.

Bovendien zijn wij wettelijke verplicht om persoonsgegevens te verstrekken aan nationale en internationale instanties ((art. 6 (1) c AVG) in verband met lokale en internationale regelgevingen en verdragen).

6. Rechten van de betrokkene

FWU Group zet alles in om een eerlijke en transparante verwerking te waarborgen. Het is voor ons van belang dat betrokkenen zowel hun rechten van bezwaar kunnen uitoefenen als, indien sprake is van de respectieve wettelijke voorwaarden, de volgende rechten:

  • Recht op toegang (art. 15 AVG)
  • Recht op rectificatie (art. 16 AVG)
  • Recht op verwijdering (‘recht om te worden vergeten’) (art. 17 AVG)
  • Recht op beperking van verwerking (art. 18 AVG)
  • Recht op gegevensoverdraagbaarheid (art. 20 AVG)
  • Recht van bezwaar (art. 21 AVG)

Om uw rechten uit te oefenen, kunt u een e-mail sturen naar onze functionaris voor gegevensbescherming / het Ondersteuningsteam voor gegevensbescherming, beschreven in 1. Verwerkingsverantwoordelijke. Opgemerkt dient te worden dat we uw persoonsgegevens zullen verwerken ingevolge art. 6 (1) c AVG om in staat te zijn uw verzoek in behandeling te nemen en voor identificatiedoeleinden.

Verder kunt u een klacht indienen bij een toezichthoudende autoriteit. De verantwoordelijke toezichthoudende autoriteit voor FWU Group is:

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)

Promenade 27

D - 91522 Ansbach

Tel.: +49 (0) 981 53 1300

Fax: +49 (0) 981 53 98 1300

E-mail: poststelle@lda.bayern.de

CNPD (Commission Nationale pour la Protection des Données)

1, Avenue du Rock'n'Roll

L-4361 Esch-sur-Alzette

Web: https://cnpd.public.lu/fr/support/contact.html

Agencia Española de Protección de Datos 
C/ Jorge Juan, 6
28001-Madrid

Tel: 901 100 099 / 91.266.35.17

Web: http://www.agpd.es

GARANTE PER LA PROTEZIONE DEI DATI PERSONALI

Piazza di Monte Citorio n. 121

00186 ROMA (RM)

Fax: (+39) 06.69677.3785

Tel.: (+39) 06.696771

E-mail: garante@gpdp.it

Certified E-mail: protocollo@pec.gpdp.it

Österreichische Datenschutzbehörde,

Wickenburggasse 8–10,

A - 1080 Wien

Tel.: +43 1 52 152-0

E-mail: dsb@dsb.gv.at

CNIL (Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés)

3 Place de Fontenoy

TSA 80715

75334 PARIS CEDEX 07, France

Tel: +33 (0)1.53.73.22.22

Fax: +33 (0)1.53.73.22.00

Web: http://www.cnil.fr/

Commission for the Protection of Privacy

Rue de la Presse 35,

1000 Brussels, Belgium

Tel.: +32 (0)2 274 48 00

Fax: +32 (0)2 274 48 35

E-mail: commission@privacycommission.be

7. Toestemming

Als u ons uw toestemming heeft gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens, informeren we u hierbij dat u deze toestemming op elk gewenst moment kunt intrekken.

Als u ons uw toestemming heeft gegeven voor de nieuwsbrief, kunt u deze toestemming intrekken door direct te klikken op de afmeldlink in de nieuwsbrief.

In alle andere gevallen, of als u problemen heeft met het intrekken van uw toestemming via deze website, kunt u contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming / het Ondersteuningsteam voor gegevensbescherming zoals beschreven onder 1. Verwerkingsverantwoordelijke.

Opgemerkt dient te worden dat de intrekking van uw toestemming alleen voor de toekomst geldt en geen invloed heeft op de rechtmatigheid van de verwerking die in het verleden heeft plaatsgevonden. In sommige gevallen hebben we het recht om uw persoonsgegevens te blijven verwerken ondanks uw intrekking op een andere rechtsgrondslag, bijvoorbeeld om een overeenkomst uit te voeren.

8. Disclaimer en beperkingen van het Privacybeleid

Dit Privacybeleid is alleen van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door de volgende websites:

Dit Privacybeleid is niet van toepassing op andere websites, die hun eigen specifieke privacyverklaringen bieden.

Contact

FWU Life Insurance Lux S.A.
4a, rue Albert Borschette
L-1246 Luxembourg
 
Téléphone : +352 (0) 26494-200
Fax: +352 (0) 26494-300
 
E-mail: info@fwulife.be